Webredacteuren (32-40 uur)

Introductie

Wij zijn Future Communication. Altijd serieus, nooit saai. Ben jij een webredacteur met dezelfde eigenschappen en 0-2 jaar ervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Functie

Waarmakers gezocht

We zoeken webredacteuren die zich voor minimaal 2 jaar willen binden aan 1 opdracht en opdrachtgever. Het gaat om een grote overheidsorganisatie. Voor jouw beeld: jij beheert straks een landelijke rijksoverheidswebsite die dagelijks door duizenden bezoekers wordt bekeken.

Natuurlijk kun je binnen deze opdracht doorgroeien: van webredacteur naar eindredacteur tot misschien wel projectmanager! Je voert redactionele werkzaamheden uit voor verschillende websites, intranet én social media. Dit betekent dat veel van je werk bestaat uit werken in het contentmanagementsysteem Tridion. Dat moet je dus leuk vinden én we verwachten van je dat je technisch handig bent. Je snapt hoe een cms werkt en hoe dat aan de achterkant in elkaar steekt. Je werkt voornamelijk op ons kantoor in Utrecht, maar soms ook bij de klant (ook in Utrecht).

Wat ga je doen?

Je plaatst dagelijks linkjes, persberichten, artikelen, blogs, video’s, bouwt actuele dossiers op en zorgt er bovendien voor dat alle content SEO-technisch goed in elkaar zitten en goed te vinden is. Veel in het cms werken dus. Je draait je hand niet om voor het houden en schrijven van een interview, het redigeren van een artikel of het schrijven van een socialmediapost. Je snapt dat deze teksten moeten voldoen aan verschillende richtlijnen en jij bent degene die dat in het oog houdt. Je bent sparringpartner en adviseur voor de klant. Je kunt je goed inleven en snapt dat sommige politiek-bestuurlijke onderwerpen gevoelig liggen.

Als webredacteur kijk je ook verder dan je neus lang is. Het plaatsen van een stuk tekst, betekent automatisch dat jij ook de rest van de pagina goed bekijkt én gevraagd en ongevraagd advies durft te geven over de content. Je bent secuur en perfectionistisch. Want een spelfout, verkeerde hashtag of vergeten metadata, dat kan natuurlijk niet!

Het werk kan hectisch zijn. Je hebt te maken met deadlines en bij incidenten met ad hoc werkzaamheden die prioriteit krijgen. Je doet werk dat er toe doet en jouw werk heeft impact. Jij houdt altijd het hoofd koel en zorgt dat het werk piekfijn in orde is.

De ontwikkelingen op online gebied gaan snel. De kanalen staan niet stil. Daarom adviseer jij ook over de doorontwikkeling van de website en andere kanalen. Jij helpt samen met het team de verschillende kanalen naar een hoger level. Daar maak jij het verschil!

En naast dat je gewoon goed bent in je werk, ben je ook een echte teamplayer en een gezellige vlotte collega.


Functie eisen

In je bagage

Voor deze opdracht zijn pro-activiteit, consistentie, zorgvuldigheid, staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid essentieel. Daarnaast:

· Heb je een communicatieopleiding (HBO/WO)

· Heb je 0-2 jaar werkervaring (bij de overheid is een pré)

· Ben je een kei in het schrijven van teksten en eindredactie

· Weet je wat SEO is en kunt dit toepassen

· Heb je ervaring met minimaal 1 cms en heb je ervaring met webredactionele werkzaamheden

· Ben je kritisch en kijk je verder dan je neus lang is

· Ben je zelfverzekerd en representatief

· Ben je heel secuur en misschien wel een beetje perfectionistisch

Denk jij ‘dit is iets voor mij’, maar mis je nog wat ervaring? Ook dan komen we graag met je in contact. Je komt namelijk in een hecht team te werken dat jou meeneemt in een uitgebreid inwerktraject. Learning on the job dus! Het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd en enthousiast bent en de handen uit de mouwen wil steken.

Aanbod

Future Communication

Wij zijn het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan. Onbevangen en opgewekt, scherp en met durf, fris en origineel. We hebben al 20 jaar ervaring, maar voor ons blijft elke opdracht en opdrachtgever uniek. We kennen de meest recente literatuur en laatste theorieën, maar wantrouwen sjablonen en standaardoplossingen. Als er niets op de plank ligt, is een van onze motto’s, moet je alles uit de kast halen. Voor ons zijn communicatieacties en adviezen als goede gesprekken: fris, openhartig en levendig!

Dit bieden wij jou

We bieden je een vaste baan voor minimaal 32 uur in de week. Daarnaast kun je je bij ons als professional blijven ontwikkelen, door een opleidingsbudget en trainingen adviesvaardigheden. Bij de secundaire arbeidsvoorwaarden horen een telefoon, laptop en aantrekkelijk employee benefits-pakket op het gebied van pensioenen en verzekeringen. En natuurlijk bieden wij een marktconform salaris. Daarnaast kent Future Communication ook een bonusregeling.


Inlichtingen

We maken graag kennis met je

Voeg jij iets unieks toe aan ons team en wil jij jouw communicatietalent laten bloeien? Kom dan werken bij Future Communication!

Onze recruiters Femke en Judith vertellen je graag alles over ons bureau. Bel voor meer informatie met Judith Spronk: 06-28624692 of Femke Menkveld: 06-11041776.