Contentconsultant (32-40 uur)

Introductie

Wij zijn Future Communication. Altijd serieus, nooit saai. Ben jij een online contentspecialist met enkele jaren ervaring? Weet jij als geen ander in te spelen op de wensen en behoeften van gebruikers én klanten? Dan zijn we op zoek naar jou.

Functie

Contentconsultant: geen dag hetzelfde

Als contentconsultant ziet jouw dag er nooit hetzelfde uit. Je werkt voor één of meerdere van onze opdrachtgevers en bent van begin tot einde betrokken bij de opdracht. Je coördineert, geeft advies én voert uit. De ene keer ontwikkel je een contentstrategie, een contentkalender of duik je in de statistieken en ben je verantwoordelijk voor contentmanagement. De andere keer schrijf je mee met een offerte, adviseer je over het opzetten van een nieuwe website en denk je na over usability, customer journey en A/B-testing. Je haalt je energie uit het kennen van de doelgroep, weten wat ze tevreden stelt en wat ze beweegt.

Functie eisen

Waarmaker gezocht

Hoe maak jij het waar voor opdrachtgevers? Jij weet als geen ander hoe je contentvraagstukken aanvliegt en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Je kent het belang van een integrale aanpak en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Van positionering tot strategie en van planning tot eindresultaat: jij zet je volledig in en zorgt dat alles met elkaar in samenhang is. Moeiteloos ben je een sparringpartner voor de opdrachtgever en schakel je op verschillende niveaus. Daarbij heb je lef om van de gebaande paden af te wijken en met verrassende ideeën te komen, maar je verliest hierbij nooit het beoogde resultaat uit het oog.

  • Een communicatie- en/of marketingopleiding (hbo/wo);
  • Minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring; waaronder (Rijks)overheid;
  • Ervaring met het ontwikkelen en implementeren van social media- en/of contentstrategieën;
  • Kennis van en ervaring met behoeftenonderzoek (usability, customer journey), beeldbewerkingsprogramma’s en contentmanagementsystemen;
  • bij voorkeur Platform Rijksoverheid Online (PRO);
  • Uitstekende taal- en schrijfvaardigheden;
  • Ervaring met Agile/Scrum is een pré;
  • Gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen;
  • Inzicht om commerciële kansen te spotten en te benutten;
  • Je bent analytisch sterk en hebt uitstekende kennis van online marketingkanalen en digitale communicatiemiddelen.

Aanbod

Future Communication

We zijn het grootste allround communicatieadviesbureau in Nederland en groeien nog steeds. Onze consultants zijn stuk voor stuk verschillend, hebben ieder hun eigen talenten, ambities en vaardigheden. Wat we gemeen hebben is de manier waarop we naar onze rol kijken en in ons werk staan. Onbevangen en opgewekt, scherp en met durf, fris en origineel. Je hebt veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Je werkt zelfstandig, organiseert je opdrachten en deelt daarbij je eigen werktijd in. Meestal werk je op de locatie van de opdrachtgever, maar je kunt ook aan de slag vanuit ons kantoor in Utrecht. Krijg jij er energie van anderen te inspireren? Dat komt goed uit. Maandelijks delen we kennis met collega’s tijdens Future Forward of tijdens een van onze klantevents. We zijn een hecht team. Ook al zitten alle collega’s verspreid over het hele land, we weten elkaar altijd te vinden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook bij de wekelijkse borrel en teamuitjes.

Verder bieden we: een vaste baan voor minimaal 32 uur in de week; Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden; Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (leaseauto, telefoon, laptop en aantrekkelijk employee benefits-pakket op het gebied van pensioenen en verzekeringen); Marktconform salaris; Bonusregeling.

Inlichtingen

We maken graag kennis met je!

Voeg jij iets unieks toe aan ons team en wil jij jouw communicatietalent laten bloeien? Kom dan werken bij Future Communication! Onze recruiters Femke en Judith vertellen je graag alles over ons bureau. Bel voor meer informatie met Judith Spronk: 06-28624692 of Femke Menkveld: 06-11041776 of mail naar recruitment@futurecommunication.nl